Mezoterapi, kelime manası olarak direkt bir şekilde derinin orta tabakasına uygulanan tedavi şeklidir. Uygulamada amaç daha az miktarda aktif maddeyi tedavi edilecek bölgeye enjekte ederek etki sağlamaktır. Bu yöntem, yüz bölgesinde, saçlı deride ve vücutta kullanılabilmektedir.
Yapılan Saç mezoterapisi uygulanması yaklaşık olarak 15 ila 20 dakika süren ve seanslar şeklinde uygulanan bir yöntemdir. Özel mezoterapi tabancası ile yapılan işlem hastanın uygulama esnasında hiçbir şekilde acı duymamasını sağlar. Operasyon sırasında saç yapısına giren vitamin ve mineraller enjeksiyon yöntemiyle deri altına verilmektedir. Cilde uygulanan iğne ucunun teması ve kullanılan bazı içerikler de bölgesel kan dolaşımını arttırma etkisiyle yardımcı olur. Uygulanan Seanslar doktor aksini belirtmedikçe genellikle 10 ila 20 seanstan oluşmaktadır. İşlemden sonuç alındıktan sonra hekim devam edilip edilmeyeceğine karar vermektedir.
Mezoterapi Nedir?
Mezoterapi, kişiye uygulanacak tedaviye göre özel olarak hazırlanmış olan ilacın cildin 1 ila 6 cm altına enjekte edilmesi durumuna dayanan bir tedavi yöntemidir. Bu mucizevi tedavi yöntemini İlk olarak Fransız doktor Dr. Michel Pistor tarafından 1952 yılında hastalarında kullanılmaya başlanmıştır. Homeopatik ajanlar, farmasötikal ajanlar, vitamin, bitki ekstraktları (özütleri) mikroenjeksiyon tekniğiyle cilt ve cildin altına uygulanır. Kişiye enjekte edilecek maddeler kişiye ve amaca uygun olarak hazırlanmaktadır.
Erkeklerde ve kadınlarda saç dökülmeleri farklıdır.
Erkek Tipi Saç Dökülmesi
- Genellikle soy geçmişinde yaşanan genetik dökülme,
- Aşırı yağlı, kepekli, kaşıntılı saçlı deri,
- Anksiyete ve distonik kişilik,
- Dökülme önce alın bölgesi sınırında başlar ve ilerler, daha sonra tepeden başlayan bir açılma olur. Bu durumda tanı genellikle klinik görünümle konur, kişilere uygulanan saç çekme testi genellikle pozitiftir.
Kadın Tipi Saç Dökülmesi
- Kadın tipi saç dökülmelerinde Androgenetik Alopecia; en sık görülen tiptir. İlk başta tepede saçlar azalır, seyrekleşir, incelir, kısalır ve daha az pigment içerir.
- Erkek tipi Androgenetik Alopecia; kadınlarda nadir rastlanır.
- Demir eksikliği nedenine bağlı saç dökülmesi.
- Tiroid hormonlarında yaşanan düzensizliğe bağlı saç dökülmesi.
- Yumurtalık kistlerine bağlı oluşan hormonal düzensizlikler sonucu oluşan saç dökülmesi.
- Doğum sonrasında hormonal düzensizlikler nedeniyle oluşan saç dökülmesi.
- Strese bağlı olarak ortaya çıkan saç dökülmesi.
Mezoterapi'nin Kullanım Alanları Nelerdir?
- Zayıflayan saç köklerini güçlendirmede ve saç dökülmelerini önlemede,
- Bölgesel zayıflama tedavilerinde,
- Selülit problemlerini gidermede,
- Hamilelik döneminde oluşan çatlakların tedavisinde,
- Yüz gençleştirme tedavilerinde,
- Akne ve yara izlerinin tedavilerinde kullanılmaktadır.
Saç Mezoterapisi Sonuçları Ne Zaman Görülür?
Saç mezoterapi Seansları başladıktan 5 ila 7 seans sonra olumlu değişiklikler görülmeye başlanır. Uygulama gören kişinin ilk olumlu sonuçların görebilmesi için 3 ay geçmesi gerekecektir. Saç mezoterapisi, doktor aksini belirtmedikçe ilk ay haftada 1 seans, ikinci ay 10 günde 1 seans ve sonra ayda 1 seans olacak şekilde toplamda 10 ile 20 seans arasında uygulanmaktadır.
Saç Mezoterapisi saç köklerinin özellikle ihtiyaç duyduğu mineral, vitamin, aminoasitler, dolaşımı hızlandırıcı ilaçlar ve epitelyum dokusunu besleyen tamamen doğal organik malzemelerin doğrudan saçlı deri içerisine verilerek köklerin aktif edilmesi işlemidir. Saçlarınızın dökülmeye karşı daha dirençli kılmak ve korumak, daha güzel gözükmesini sağlamak ve saçlarınızda daha bir sıkılaşma sağlamak ancak saç mezoterapisi ile mümkündür. Böylelikle saç kökleri daha iyi beslenir, yaşanan dökülme hem ortadan kalkar hem de köklerin bağlı olduğu doku tamir edilir.
Mevsimsel geçişlere bağlı, strese bağlı, gebelik sonrası ya da metabolik nedenler sebebiyle saçlarında aşırı dökülme yaşayanlar, kırılmalardan, cansız ve mat görüntüden şikayeti olanlar saçlı deri mezoterapisin'den yararlanabilirler. Saç mezoterapisin'den hemen sonra saç gelişimi ve sağlıklı saç telleri üretilmesi için gerekli olan eksikliklerin sağlıklı bir şekilde yerine konmasıyla daha dolgun, hacimli ve parlak saçlara sahip olabilirler.
Saç Mezoterapisi Herkese Uygulanabilir mi?
- Özellikle kalp yetmezliği bulunan kişilerde,
- Diyabet (şeker) hastalarında,
- Böbrek rahatsızlığı bulunan kişilerde,
- Hamilelik ve emzirme döneminde,
- Antikuagülan tedavisi gören hastalarda mezoterapi uygulaması yapılmamaktadır.
Saç Mezoterapisinde Hangi İlaçlar Kullanılır?
Saç mezoterapisinde kullanılan ilaçlar çok çeşitlidir. Kullanılan bu ilaçlar FDA nın (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) onayladığı ve eczanelerde satılan, çoğu bitkisel ürünlerdir. Uygulamada önemli olan, yapılacak karışımda kullanılan ilaçların farmatolojik özelliklerini, birbirleri ile olan etkileşimlerini ve yan etkiye sebebiyet verebilecek potansiyellerini iyi bilmektir.
Saç Mezoterapisinden Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
Yapılan mezoterapi işleminden sonra saçlar özellikle 2 gün boyunca yıkanmamalı ve bu süreçten sonra ise kesinlikle çok sıcak su ile yıkama yapılmamalıdır. Varsa doktorunuzun size tavsiye ettiği ilaçlı olan özel şampuanı kullanmanız işlemin daha etkili olması açısından son derece önemlidir. Buna ek olarak işlem yapılan bölge korunmalıdır.
Uygulamanın Kalıcı Olması İçin Neler Yapılabilir?
Yapılan ve çok başarılı olan saç mezoterapisi işleminden sonra, uzun vadede 1 ila 2 seans şeklinde yinelenirse işlem etkisi devam ettirilir ve estetik görünümde korunmuş olur.Bu durum işlem gören kişi için son derece faydalı olmaktadır.
Saç Mezoterapisi Fiyatları
Mezoterapi yapan hastaneler arasında estetik ünitesiyle yer alan Özel Meltem Hastanesi, saç mezoterapisi, saç ekimi ve saç dökülmesi tedavileri hakkında kapsamlı hizmet vermektedir. Saç mezoterapi fiyatları hakkında hızlı bilgi için sol tarafta bulunan hemen sorun formundan bize ulaşabilirsiniz. Arzu ederseniz 0507 242 81 81 telefon numarasından WhatsApp aracılığı ile iletişime geçebilirsiniz.