Ben aldırmanın riskleri var mıdır?

Ben aldırmanın riskleri var mıdır?

Günümüz sağlık teknolojisi ile oldukça kolay alınabilen benler ve uygulamadaki riskleri hakkında Özel Meltem Hastanesi Medikal Estetik Uzmanı Dr. Sibel Yılmaz önemli bilgiler verdi.

Vücuttaki benlerin estetik kaygılar bir yana kişiyi rahatsız da ettiğini dile getiren Özel Meltem Hastanesi Medikal Estetik Uzmanı Dr. Sibel Yılmaz kişinin bu istenmeyen görüntüden kurtulmak istemesini gayet doğal olduğunu söyledi. Lazerle ben aldırma ile vücutta istenmeyen bu benlerden kurtulmanın eskiye oranla şimdi daha kolay ve hızlı olduğunu belirten Dr. Yılmaz, benin iyi ya da kötü huylu olmasına göre işlemin farklı şekilde yapılabileceğini belirtti.

“Pek çok insanın cildinde bulunan koyu renkli lekelerden en fark edileni elbette ki benlerdir. Deriden kabarık bir şekilde, vücudun farklı yerlerinde beliren ben dediğimiz bu lekeler kişide ortalama 20-80 arasında bulunmaktadır. Bu lekelerin yoğunluk durumu genellikle genetik faktörlere bağlı olarak değişebilmektedir. Benler yapısı itibarı ile iyi huylu ve kötü huylu olabilirler. Ameliyat öncesi bu durumun açıklığa kavuşturulması önemlidir. Bu saptama ile ileride meydana gelebilecek olumsuz durumların önüne geçilebilecektir.“

Benlerin Alınması Kanser Riski Yaratır Mı?

“Benlerden ufak ve basit müdahaleler ile kurtulmak olanaklıdır” diyen Dr. Yılmaz “Ancak toplumda benlerin alınmasının kanser riski taşıdığına dair bazı söylentiler vardır. Bu düşünce tamamen asılsızdır. Bu söylentilere inanarak ben aldırmaya gitmeyen pek çok insan var. Bunun cevabını uzman bir doktora başvurarak da alabilirsiniz. Uygun bir operasyonla, profesyonel bir doktor ile hiçbir risk altına girmeden bu ameliyatı gerçekleştirebilirsiniz.” Diye ekledi.

“Benin şeklindeki değişiklik, hızlı büyümesi, koyulaşması gibi durumlar kansere dönüşümünün belirtisidir. Benlerini aldırmakta tereddüt yaşayan kişiler benin bu değişimlerini de fark etmezler. Bu önemsememe durumu kanser riskini geç fark etmeye sebep olur. Bu sebeple benlerdeki değişime mutlaka dikkat edilmeli ve doktor ile bu durum paylaşılmalıdır.”

http://www.meltemhastanesi.com/ben-aldirma sayfımıza tıklayarak ben aldırma işleminin nasıl yapıldığına dair tüm sorularınızın cevaplarını bulabilirisiniz.

Ameliyat Sonrası Durum

Ben aldırma işleminde sonra hasta hızlı bir şekilde normal hayatına döndüğünü söyleyen Özel Meltem Hastanesi Medikal Estetik Uzmanı Dr. Sibel Yılmaz “Ben aldırma işlemi lokal anestezi altında yapılır. Bu çıkarılan ben mutlaka patolojik incelemeye alınmalıdır. Vücuttaki benin alımından sonra oluşan yaralar özel dikişler sayesinde kapatılır. Ortalama 30 dakika içerisinde yapılır. Ameliyat bittiğinde pansuman yapılarak yara kapatılır. Ben alma işlemi biter bitmez hasta normal yaşantısına döner. Unutulmaması gereken şey benin iyi mi kötü mü huylu olup olmadığıdır. Yeri ve büyüklüğü de önemlidir. “ dedi.

Estetik anlamda benin bulunduğu bölgenin önemine vurgu yapan Dr. Yılmaz “Burunda, yanakta, omuzda ve dirseklerde yapılacak müdahale iz kalma olasılığı vardır. Göz kapakları, dudak, kulak kenarı gibi bölgelerde daha az ize rastlanır. Ameliyat alanında uzman bir cerrah tarafından yapıldığı takdirde sağlıklı geçecektir. Benin büyüklüğü, alınmaya uygunluğu, kesinin düzgün yapılması, uygun dikiş tekniğinin kullanılması gibi durumlara dikkat edildiğinde hastanın daha az izle bu operasyondan çıkması için önemlidir.” dedi.

Güncelleme Tarihi:21/11/2024
Yayınlama Tarihi:04/02/2016
Okunma Sayısı:11790
Soru sor