Şaşılığın Ortaya Çıkma NedenleriBelirttiğimiz gibi şaşılığın tek bir nedeni yoktur. Örneğin sorunlu bir hamilelik süreci, doğum sürecinde yaşanan problemler, çocuğun gelişim sürecinde geçirdiği rahatsızlıklar şaşılığa sebep olabilir. Şaşılıkta genetik yatkınlık da rol oynayabilir. Aile içerisinde göz problemi olan kişilerin çocuklarında da bu sorun görülebilmektedir. Çocukluk döneminde 2 yaş ve sonrasında görülen şaşılıklar genellikle göz bozuklukları nedeniyledir. Eğer bir çocuğun şaşılığa yatkınlığı varsa gözde kayma, travma, ateşli bir hastalık veya bir kaza neticesiyle başlayabilirler.
Sinirlerde meydana gelen felçler de göz kaymaya sebebiyet verebilir. Meydana gelen kazalar, ileri yaşta hipertansiyon, travmalar, şeker hastalığı gibi durumlar da göze gelen sinirlerde felç görülebilmektedir. Burada uygulanacak tedavi hastalığın kalıcı olup olmadığına, felcin durumuna göre değişmektedir. Şaşılık Tedavisi Nasıldır?
Şaşılığın tedavisinde çeşitli metotlar uygulanabilir. Kapama tedavisi, botox, gözlük, ortopedik tedavi, cerrahi müdahale gibi yöntemler mevcuttur. Hangi tedavi yönteminin hastaya en uygunu olduğuna doktor yapacağı muayeneden sonra karar verecektir. Uygulanacak yöntem hastanın şaşılık durumuna göre ele alınmaktadır. Genetik, sonradan oluşan ya da kısmi şaşılıklara doktor gerekli tedavi yöntemini uygulayacaktır. Özel Meltem Hastanesi Göz Hastalıkları bölümü uzman doktorları şaşılık tedavisinde en etkin yöntemleri uygulamaktadırlar.