Kolun üst bölgesinde, arka ve iç kısımlarında sarkıklıklar oluşması genellikle yağ birikimleri ve deri sarkmasıyla ortaya çıkmaktadır. Zira bu bölgelerde deri ve deri altı dokusu daha gevşek olmaktadır. Genellikle genetik ailevi yatkınlık, yaşlanma, kilo alıp-verme, fazla güneşe maruz kalma, yer çekimi gibi etkenler deri ve deri altı dokusundaki gevşemeyi daha da arttırarak sarkıklıkların oluşmasına neden olur. Kol sarkmalarında medikal estetik ve estetik cerrahi gibi birçok çözümler getirmektedir. Tabi daha ağır derecede seyreden sarkmaların tek çözümü cerrahidir. Kol germe operasyonları yaklaşık olarak 1 ila 3 saat arası sürmektedir.
Kol Neden Sarkar?
Aslında kol germe ameliyatları neden yapılır sorusunun cevabı açık ve nettir. Kollarda yağlanma. Bu durumun oluşma sebebi Kısa zaman dilimlerinde aşırı kilo alıp verme veya 120 kilo olan bir kişinin sonradan rejime girerek 80 olması diyebiliriz. Böyle bir durumda yalnızca kol bölgesinde değil, vücudun birçok bölgesinde yağlanmalar meydana gelecektir. Kol germe estetiği ameliyatlarına da genelde bu nedenden dolayı ihtiyaç duyulmaktadır. Kollar ilk önce liposuction ile inceltilir daha sonra deri çıkartma işlemi ile tamamlanmaktadır.
Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Kol germe estetiği ameliyatları yağ alma ve deri fazlalığını çıkartma gibi iki farklı teknikle yapılabilmektedir. Bazı kişilerin o anki durumu sebebiyle ise, iki yöntem aynı anda da yapılabilmektedir. Operasyon dirsek noktasından koltuk altına kadar olan bölge için yapılır. O bölgede oluşan kol sarkmaları düzenlenir. Operasyona girecek kişide kol sarkması derece bakımından çok yüksek değil ise, ameliyat sadece koltuk altından yapılarak, minik bir kesi ile kolu içeriye doğru gererek kol germe işlemini tamamlanabilmektedir. Böylece kişide ameliyat izi de olmamış gibi olacaktır.
Kol Germe Ameliyatı Öncesi
Genel anestezi gerektiren tüm ameliyatlara hazırlanırken olduğu gibi kol germe ameliyat öncesi 6 saatlik bir açlık süreci gereklidir. Ameliyata girecek hasta ameliyattan en az 3 gün önce olmak kaydıyla aspirin gibi kanamayı uzatacak ilaç alımını kesmelidir.
Kol Germe Ameliyatı Sonrası
Kol germe ameliyatı sonrası kanama ve sıvı birikimlerini engellemek için bu bölgeye lastik boru drenler konulabilmektedir. Bunlar en fazla 2 ila 3 gün sonra çekilir. Özellikle ameliyattan sonraki ilk günlerde doktor tarafından kolların muhakkak yüksekte tutulması önerilir. Ameliyat sahasında oluşabilecek şişme, ödem ve kanamaları azaltmak için baskılı bandaj uygulaması yapılmaktadır. Operasyondan 3 gün sonra kolun şeklini vermesi için kolu saran çorap şeklinde elastik bir bandaj uygulanır. Genelde operasyondan sonra alınacak dikiş olmamaktadır.
Ameliyat alanında oluşan kanama, serum birikmesi enfeksiyon gibi iyileşmeyi etkileyebilecek durumlar dışında bu ameliyata özgü olarak, yapılan kesilerin iyi planlanmamasına bağlı olarak koltuk altında bant oluşumu gibi durumlar görülebilmektedir.
Ameliyat sonrası dönemde ağrı olmaz yada yok denecek kadar azdır. Ağrı olduğu durumlarda ağrı kesiciler yeterli olacaktır. Normal hayata dönüş birkaç gün içinde olacaktır. İlk iki hafta sadece günlük işlerinizi yapabileceksiniz, kolların kullanmadığı koşu gibi sporlara üçüncü haftada, tenis gibi efor sarf ettiren sporlara sekizinci haftadan sonra başlayabilirsiniz. Kolunuzun içindeki iz ilk zamanlar kabarık kırmızı olmakla birlikte zamanla incelmeye başlayıp soluklaşarak daha az belirgin hale gelecektir.
Kol Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme Dönemi
Kol Germe Estetiği Ameliyatı Fiyatı