Safra kesesi
Safra kesesi için günümüzde tercih edilen ameliyat türü kapalı ameliyattır. Her ne kadarda safra kesesi ameliyatının ilk sebebi safra kesesindeki taşlar yüzünden gözüksede değildir. Asıl olan safra kesesinin işlevlerini yerine getirememesidir. Bundan dolayı safra kesesinin içindeki taşları çıkartmak ile bu durum giderilmeyebilir. Safra kesesi tümüyle çıkarılabilir. Bu operasyonda vücudu etkileyecek ve ya sıkıntı çıkartacak bir durum olmaz. Safra kesesi vücudumuz için çokta önemli bir parça değildir.
Neden safra kesesi ameliyatı olması gerekir
Şişkinlik, hazımsızlık, yağlı yemeklerde tahammül edememe, yemeklerden sonra mide bulantısı, karın sağ üst köşesinde yakınma hisseden kişiler.
Ultrabiyografide safra kesesinde çamur, iltihap, taş saptanmış olan kişilere safra kesesi ameliyatı yapılmalıdır.
Safra kesesinde iltihap saptanan hızla gelişen ilaç tedavisine sonuç vermeyen hastaların acilen ameliyat olması gerekir.
Serum ve ilaç kullanarak yatışan ve tekrar eden şikâyetlerde ameliyat olunmalıdır. Özelliklede safra kesesinde milimetrik taşları olan hastalarda ameliyatı ertelemek çok sakıncalıdır.
Safra kesesinin yollarının tıkanmasından dolayı sarılık olan kişiler. Tıkanıklığı endoskopik yolla tedavi edilmiş hastalara 2 ve ya 3 içerisinde ameliyat olmalıdır.
Safra kesesi ameliyatı nasıl yapılır
Safra kesesi ameliyatı genelde kapalı (laparoskopik) yöntemle yapılır. Tüm operasyonlar karın duvarına yapılan minik kesiklerden sokulan çubuk biçiminde aletlerle yapılır. Ameliyat için hastaların bütünüyle uyutulduğu genel anestezi tekniği tercih edilir.
İşlemin özü; safra kesesinin karın içindeki bağlantılarından ayrılarak (içindeki taş ve çamur) tamamıyla çıkarılmasıdır.
Önce göbekten ufak bir boru sokularak karın boşluğu aşağı yukarı 4 litre gazla şişirilir. Sonra bu boru içinden çubuk şeklinde bir kamera gönderilerek karın içindeki manzara televizyon ekranına yansıtılır. Böylece cerrahi aletler ve ameliyat için görüş imkânı ve hareket alanı sağlanmış olur.
Sağ kaburga yayı altından üç tane daha ufak boru yerleştirilerek çubuk şeklindeki cerrahi aletler içeri sokulur. Doktor karın içindeki organları, kullanmakta aletleri ve yaptığı işlemleri ekrandan izleyerek ameliyat yapar.
Kamera görüntüyü büyüterek ve istenilen açıdan yansıtabildiği için cerrahın görüş imkânı açık ameliyatlardan daha üstündür. Gerekirse ameliyat sırasında video kaydı alınabilir.
Ameliyatta önce safra kesesinin damarı ve kanalı bulunarak titanyum zımbalarla kapatılır, kesilir, ayrılır. Sonra safra kesesi karaciğere yapışık olduğu yerden sıyrılıp karın içinde serbest hale getirilir. Deliklerden birinden dışarı çıkarılır. İşlem biterken içerdeki gaz bütünüyle boşaltılıp, minik kesiler gizli dikişlerle yaklaştırılarak ameliyat tamamlanır.
Ciddi derecede alevlenmiş (akut) iltihapla başvurmuş hastalarda ya da uzun süredir iltihabı olan (birden fazla karın ağrısı atakları geçirmiş) hastalarda ameliyat daha zahmetli olabilir. Ayrıca hastanın genel sağlık koşulları, safra kesesi ile komşu organların yapısal ilişkileri ve cerrahın deneyimi ameliyatın gidişatına etkilidir. Ameliyat süresi genelde 15-45 dakika arasında değişir.
Hastalığın erken teşhis ile yapılan ameliyatlar, tecrübeli cerrahlar için standart, hastalar için konforlu ve rahattır.
Safra kesesi ameliyatı fiyatları
Safra kesesi ameliyatı yapan hastanelerden biri olarak sizlere hizmet vermekteyiz. Safra kesesi ameliyatı ve fiyatı hakkında detaylı bilgi almak için 0212 644 22 00 numaralı telefondan veya sol taraftan hemen sorun kısmından bize ulaşabilirsiniz.
Konu ile ilgili arama cümleleri: safra kesesi ameliyatı yapan hastaneler,safra kesesi ameliyatı fiyatları,safra kesesi ameliyatı,laparaskopik