Sakal ekimi yaygınlaştı, ikinci sıraya yerleşti

Sakal ekimi yaygınlaştı, ikinci sıraya yerleşti

Ülkemizde saç ekimi ile başlayan büyük rüzgar bıyık ekimi ile devam etti, sakal ekimi ile zirveye yerleşti. Günümüzün modası git gide artan bıyık ve sakal erkeklerin karizmasına karizma katarken bıyık ve sakalı çıkmayan kişilere ise çare bulundu. Özel Meltem Hastanesi Saç Dökülmesi ve Tedavileri Merkezi Doktoru Uzm. Dr. Avni Bakkal bıyık ve sakalı çıkmayan erkeklere müjdeyi verdi. Şimdi hiç bıyık veya sakalı çıkmayan ya da seyrekliği nedeni ile şikayetçi olanlar için bıyık ve sakal ekimi, oldukça hızlı ve sağlıklı bir şekilde uygulanabiliyor.

Uzm. Dr. Avni Bakkal, günümüzde erkeklerin estetik amaçlı yaptırdığı estetik işlemler arasında saç ekimi sonrası ikinci sırada sakal ekiminin olduğunu söylüyor. Dr. Bakkal: “Erkeklerde tıpkı kellik gibi bıyık veya sakal eksikliği de psikolojik sorunlara neden olabiliyor. Günümüzde bunun çaresi teknolojik gelişmeler ve tıptaki uzmanlık ile bulunmuş durumda. Tıpkı saç ekimi gibi sakal ekimi de oldukça pratik bir şekilde uygulanabiliyor.” diyor. Köselik sorunu ile karşı karşıya kalanların bıyık ve sakal eksikliği ile mutsuz olabildiğini söyleyen Dr. Bakkal, her ne kadar ciltte kıl olmaması kişiyi genç gösterse de bu durum bazılarında bir eksiklik olarak görülebiliyor. Bu nedenle merkezimize pek çok hasta geliyor ve bizden sakal ektirmek istiyor. Biz de titizlikle yürüttüğümüz operasyonlar ile hastalarımıza istediği görünüme kavuşmasında yardımcı oluyoruz.” diyor.

Yanlış Tedavilerle Hem Paranızı Hem De Sağlığınızı Harcamayın

Sakalların hormon tedavisi ile de çıkarılabildiğini ancak bunun her zaman mümkün olmadığını belirten Uzman Doktor Avni Bakkal: “Şayet sakal kökü yoksa hormon tedavisinin bir anlamı olmaz. Piyasada bu konuda sakal kökü çıkarttığını iddia eden asılsız pek çok ürün satılıyor. Bunlar vatandaşlarımızı hem maddi açıdan hem de manevi açıdan yıpratıyor. Bu gibi olumsuz durumlarla karşı karşıya kalmamak için en etkili yöntemi yani sakal ekimi tedavisini hastalarımıza tavsiye ediyoruz.” diye ekliyor.

Sakal ekimi tedavi sürecini de anlatan Özel Meltem Hastanesi Saç Dökülmesi ve Tedavileri Merkezi Doktoru Uzm. Dr. Avni Bakkal  “Bu operasyonda enseden alınan sakala uygun düşecek kökler sakal alanında önceden belirlenmiş olan kısımlara ekilir. Bu işlem oldukça rahat bir şekilde yapılır. Lokal anestezi ile yapıldığı için hasta herhangi bir acı ya da ağrı hissetmeyecektir. Ayrıca sakal bölgesinde önceden meydana gelmiş yara, yanık izi veya ameliyat izi, dökülme sorunları, saçkıran gibi durumlar sakal ekimi ile ortadan kaldırılabilmektedir. Sakal ekimini saç ekimi gibi görmemek gerekir. Sakal ekimindeki ayrıntılar daha fazladır ve daha hassas ve özenli yaklaşılması gerekir.” dedi.

Sakal Ekimi Titizlik ve Dikkat Gerektirir

Uzm. Dr. Avni Bakkal sakal ekimindeki hassas noktalara değinerek şu açıklamayı yapıyor: “Öncelikle köklerin tek tek ekilmesi gerekmektedir. Gruplar halinde ekilen kökler suni görüleceği gibi kötü bir görüntü de oluşturur. Kesici olmayan 0.6-0.7 milimetrelik aletler yardımı ile alım işlemi gerçekleştirilir. Bu birimlerden daha kalın uçlarla alım yapılması ensede iz bırakma riski ile karşı karşıya bırakabilir. Aynı zamanda bu durum sakalın kötü görünmesine de neden olabilir. “ diyor. Ekim öncesinde kanal açılmadan önce iğne ile delimin yapılması gerektiğini söyleyen Dr. Bakkal aksi takdirde açılan kanallara bağlı olarak iz kalabileceğini ve sakalların dik bir şekilde uzayabileceğinin altını çiziyor. O bölgede var olan kıllara paralel olarak 30-40 derece açı ile ekimin yapılması gerektiğini belirten Dr. Bakkal bu işlemin kesinlikle yardımcı personellere yaptırılmaması gerektiğinin altını çiziyor. Bu işlemin bizzat uzman doktor dahilinde yapılması gerektiğinin çok önemli olduğunu söyleyen Dr. Bakkal aşırı kökün kişiyi köse görünümünden kurtaracağını anca makul bir kök ekiminin tatmin edici sonuç verebileceğini dile getiriyor. Sakal ekimi için en idealinin ense kökünden alınacak kökler olduğunu söyleyen Dr. Bakkal ensede seyrekliliğe sebebiyet vermemek için 4 ila 6 bin kökten fazla alımın yapılmaması gerektiğini söylüyor. “Bölgedeki yara ya da yanık gibi kısımları kapatmak için sakalın gereksiz boyun kısımlarından da köklerin alınıp eksik yerlere ekilebilir. Bu konuda herhangi bir olumsuz bir sonuç meydana gelmez.” Diye sözlerine ekliyor. Günümüzde oldukça yaygın hale gelen sakal ekimi için herhangi bir tereddüt karşısında soruları cevaplayabileceğini dile getiren Dr. Avni Bakkal uygun ve donanımlı bir hastane ile alanında uzman bir doktorun bu işlem için olmazsa olmaz olduğunun altını çiziyor.

Güncelleme Tarihi:03/05/2024
Yayınlama Tarihi:25/01/2016
Okunma Sayısı:9702
Soru sor