Acısız ve sargısız kepçe kulak ameliyatı şimdi çok kolay

Acısız ve sargısız kepçe kulak ameliyatı şimdi çok kolay

Tüm dünyada oldukça ilgi gören iple kepçe kulak estetiği ameliyatı ülkemizde de büyük talep görmektedir. Herhangi bir kesi yapılmadan acısız ve sargısız bir şekilde gerçekleştirilen operasyon küçük büyük herkes için büyük bir avantaj sağlıyor. Hastanın operasyon sonrası rahat bir süreç ile iyileştiğini belirten Özel Meltem Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi oldukça fazla ilgi gören iple kepçe kulak estetiği hakkında bilgiler verdi.

Kepçe kulak ameliyatının, kulakların dışa doğru açık, simetrisi bozuk kulaklar için yapıldığını belirten Doç. Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi “Kulaklar kafaya paralel dışa doğru açık ise kepçe kulak problemi yaşanıyor demektir. Kepçe kulak ameliyatını bu tip kulaklara uyguluyoruz ve açıyı düzelterek yüze, kafaya uyumlu bir şekilde gelecek şekilde ayarlanmaktadır.” dedi. Kulakların duyma açısından oldukça önemli olması bir yana dışarıdan bakıldığında estetik açıdan da önemli olduğunu belirten Dr. Kepekçi: “Bazı hastalar kepçe kulak ameliyatından çekiniyorlar. Oysa işlemi geldiğimiz noktada oldukça hızlı ve sağlıklı bir şekilde yapıyoruz. Bu ameliyat için senelerce beklemiş hastalarımıza bu konuda endişe etmemeleri gerektiğini söylüyoruz. Özellikle şimdi uyguladığımız iple çekme tekniği ile hasta hiç olmadığı kadar rahat ve hızlı bir iyileşme süreci geçiriyor.” şeklinde konuştu.

Kesi Yok, Sargı Yok

İple yapılan kepçe kulak estetiğinin avantajlarından bahseden Dr. Kepekçi: “Klasik ameliyattan en büyük farkı bu ameliyatın kesi olmadan yapılmasıdır. Klasik kepçe kulak ameliyatında kulağın arkasından bir kesi yapılır ve kulağın dışa açılanması sağlanan doku çıkarılır ve dikiş atma işlemi uygulanır. İple yapılan operasyonda ise kulak ipler sayesinde geriye doğru çekilir, açısal bozukluk bu şekilde giderilir. İple yapılan operasyonda herhangi bir kesi yapılmaz ve dokuya zararlı olmayan sağlıklı ve hijyenik iplerle işlem gerçekleştirilir.” dedi ve bu işlemi oldukça uzun bir zamandır yaptıklarını ve operasyonların başarı ile sonuçlandığını ekledi.

Saç Bandı Takmak Yeterli

Ameliyat öncesi hastanın kulak yapısını iyice incelediklerini ve herhangi bir risk almadıklarını belirten Dr. Kepekçi “Operasyon öncesi hasta ile görüşmeler yapıyoruz. Kulağın yapısına bakıyoruz ve işlemi ona göre yürütüyoruz. Cerrahi yöntemle yapılan kepçe kulak ameliyatı genel anestezi altında yapıyoruz. Yani hasta uyutularak gerçekleştiriliyor. İple kepçe kulak tedavisinde ise lokal anestezi yapılır yani hastanın uyutulmasına gerek yoktur. Hasta operasyonu izlediği gibi süreci de yakından takip edebiliyor, doktorlar fikir alış verişinde bulunabiliyor. Bu şekilde hem hastanın içi rahat etmiş oluyor hem de süreç hızlı ve sağlıklı bir şekilde yürütülebiliyor.” dedi. İple yapılan kepçe kulak estetiğinde hastanın vakit kaybetmeden sosyal yaşama kavuştuğunu belirten Dr. Kepekçi “Ameliyat sonrasında sadece hastaya birkaç gün saç bandı takmasını sağlıyoruz. Bu şekilde iplerin sabit bir şekilde kaynaması sağlanıyor. Aynı zamanda bu şekilde gece uykusunda herhangi bir sorun da yaşanmamış oluyor.” dedi. 7’den 70’e hemen herkesin bu avantajlı teknikten yararlanabileceğini belirten Dr. Kepekçi hastaların bu konuda tereddüte düşmelerine gerek olmadığının altını çiziyor.

Güncelleme Tarihi:03/05/2024
Yayınlama Tarihi:04/02/2016
Okunma Sayısı:10169
Soru sor