Katarakt Ameliyatı Soru Cevap

Katarakt Ameliyatı Soru Cevap

Katarakt nedir

Katarakt, gözümüzde bulunan (doğuştan itibaren var olan) doğal merceğin belli bir sebeple (yaşlanmaya bağlı, doğuştan, travma sonucuna bağlı vb.) saydamlığını kaybetmesi sonucu donuk bir renk almasıdır. Buna bağlı olarak görme seviyesi düşmektedir.Katarakt, gözümüzün içinde var olan saydam merceğin yavaş yavaş donuklaşmasıdır. Mercek saydamlığını kaybettikçe görme seviyesi azalır. İlerleme durmaksızın devam eder lens kahverengi renge kadar saydamlığını yitirecektir.

Katarakt sebepleri

Katarakt genelde yaşın ilerlemesine bağlı olarak ortaya çıkmaktadır.Orta yaş ve üzeri kişilerde görülme olasılığı daha yüksek olmakla birlikte; yeni doğan bebeklerde, diyabet hastası olan kişilerde, belli bir travmaya maruz kalanlarda ve uzun süre kortizonlu ilaç kullanıma bağlı olan kişilerde görülür. Ayrıca ikincil katarakt nedenleri arasında göz tansiyonu, üveit gibi göz hastalığı olan kişiler yer almaktadır.Doğuştan oluşan kataraktlara, büyük ölçüde annenin hamileliğinde geçirdiği enfeksiyonlar sebep olmaktadır.

Kataraktın belirtileri nelerdir

Kataraktın en önemli belirtileri bulanık görme, renklerin soluk ve mat görülmesi (özellikle gri ve mavi tonlarının ayırt edilememesi), çift görme, ışığa karşı hassasiyet, gece görüşünde bozulma, sık aralıklar ile göz numaralarının değişmesi, görmede yavaş yavaş azalma ve okuma zorluğu çekmektir

Katarakt tedavi yolu nedir

Kataraktın tek tedavisi ameliyattır. Eğer katarakt ameliyatı yapılmazsa kör olma riski bulunur.

Faco (Facoemulsifikasyon) yöntemi nedir

Faco teknolojisi ultrasonik ses dalgalarının lens materyalinin parçalanması ve küçük parçalara ayrılarak yenmesi için kullanılan yüksek teknolojidir.

Katarakt ameliyatı kaç yaşında olunmalıdır

Katarakt ameliyatında yaş sınırı yoktur ne kadar erken tanı koyulursa ve ameliyat olunursa başarı son derece hoşnut edicidir.

Katarakt ameliyatı fiyatı

Katarakt göz ameliyatı yapan hastanelerden birisi olarak sizlere hizmet vermekteyiz. Katarakt göz ameliyatı fiyatı ve diğer tüm sorularınız için 0212 644 22 00 çağrı merkezimizden bizlere ulaşabilirsiniz. Arzu ederseniz sol tarafta bulunan "hemen sorun" formundan ekibimize sorunuzu bırakabilir ve gün içinde size dönüş yapılmasını bekleyebilirsiniz

Güncelleme Tarihi:03/05/2024
Yayınlama Tarihi:13/11/2014
Okunma Sayısı:16471
Soru sor