Hacamat nedir?

Hacamat nedir?

Hacamat, yediğimiz besinler de ki toksin, ağır metaller ve ilaçlardaki vücuda yayılan hormonların, yüzeyel kesi atılıp vakumlanarak alınmasına denir. Ağrısız ve ilaçsızdır. Bununla birlikte dolaşım ve kan akımı yeniden düzene girer. Immun sistem kuvvetlenir. Oluşabilecek patolojık rahatsızlıklar da önlenmiş olur

Hacamat, ağrısız, acısız bir tedavi yöntemi olup bugün modern tıpta en çok tercih edilen tedavi yöntemleri arasında yerin almıştır. Hacamat uygulamasını yaptırmanın hiçbir yan etkisi yoktur. Kan ile ilgili rahatsızlıkların tedavisinde mucize tedavi yöntemidir.

Hacamat neden yapılır?

Hacamat, halsizlik, yorgunluk, vücut ağrıları, baş ağrıları çeken, yoğun stres altında olan bireyler için uygulanan bir tedavi metodudur. Hacamat ihtiyacı vücudun dışarıya atamadığı ağır metaller, toksinlerin kolayca dışarı atılmasını sağlamaktadır.

Günümüzde bireylerin kullandığı ilaçlar ve hormonlu gıdaların vücutta bıraktığı kalıntılar nedeniyle hacamat tedavi metoduna ihtiyaç duyulmaktadır. Hacamat tedavisi kanın iç organlara ve beyine ulaşması açısından önem teşkil etmektedir.

Hacamat vücudun hangi bölgelerine yapılır?

Hacamat genellikle sırt bölgesine yapılan uygulama olarak bilinse de aslında bireyin hastalığına ve şikayetine göre baş bölgesine ya da vücudun diğer noktalarına da uygulanabilmektedir. Hacamat tedavi yönteminin hangi noktalarda yapılacağı uzman doktor tarafından belirlenmesi bu noktada önem taşımaktadır.

Hacamat nerede yapılır?

Hacamat günümüz koşullarında kliniklerde, hastanelerde ortama uygun konseptlerde uzman hekimler tarafından yapılır. Hacamat tedavi metodunda kullanılan malzemelerin kaliteli steril ve hijyen kurallarına uygun olması gerekmektedir. Özellikle uygulama esnasında kan bulaşmaması, bulaşıcı hastalıkların yayılmaması için uzman hekim ve eğitimli kadrosu tarafından yapılması gerekmektedir.

Hacamat kimler tarafından yapılmalıdır?

Hacamat tedavi metodu modern tıpta uzman hekimler tarafından uygun koşullar sağlanarak yapılmalıdır. Hacamat yapan uzman hekimin el becerisi en önemli koşuldur. 

Hacamat ne zaman yapılır?

Hacamat tedavisi için belli bir zaman aralığı yoktur. Uygun koşulları sağlayan her yaştan birey Hacamat tedavisi yaptırabilir. Hacamat tedavisi uzmanlar tarafından önerilen yılda 3 ya da 4 kez yapılmasıdır.

Hacamat tedavisi nasıl yapılır? Hacamat öncesi yapılması gerekenler

Hacamat tedavi için öncelikle hastanın bu alanda uzman bir hekime başvurması ön koşuldur. Hacamat tedavisi hastanın şikayetleri doğrultusunda şekillenerek Hekim tarafından uygun yöntemlerle kontrol altına alınmaktadır.

Genel olarak Hacamat tedavisinde deri dokusunda damarlarda bulunan pis kanın dışarı atılması amaçlanmaktadır. Tedavi sırasında kanda bulunan pıhtılaşma, koyu renk, pelte durumu ve toksinlerin filtrelenerek temizlenmesi sağlanmaktadır.

Hacamat tedavisinde kupa kullanılmaktadır. Hastanın şikayetine göre sırt bölgesinde ya da boyun baş bölgesinde uygun noktalarda yapılmaktadır. Kupalar ateşle steril edildikten sonra deri vakumlanır. Hastaların merak ettiği durumlardan biri de bu işlem sonrasında acı ya da iz kalıp kalmayacağıdır. Hacamat uygulaması sonrasında deride iz kalmaz.

Hacamat tedavisi için uygun koşullar sağlandığında çok kısa süreli bir tedavidir.

Hacamat faydaları nelerdir?

Hacamat tedavisini faydaları oldukça fazladır. Hacamat tedavisi birçok hastalığa doğrudan iyi gelmektedir. Her yaştan hastaya uygulanabilen Hacamat tedavisinin faydalarını şöyle sıralayabiliriz.

  • Kronik hastalıklara karşı mükemmel bir tedavi yöntemidir.
  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve direnç kazanmasını sağlar.
  • Kan dolaşımı ve metabolizmanın düzene girmesinde oldukça etkilidir.
  • Vücudun belli noktalarında ağrıların giderilmesi ve ödemin dışarı atılması konusunda fayda sağlamaktadır.
  • Kadın hastalıklarında önemli rol oynar.
  • Bel, sırt, diz ağrılarına faydalı olan hacamat bunun yanında; bel ve boyun fıtıkları, migren ağrıları, diş ağrıları, eklem ağrıları, karaciğer hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları, psikolojik hastalıklar, alkol ve madde bağımlılığı, üşüme problemi, unutkanlık, göz problemleri, kronik yorgunluk, tansiyon gibi daha pek çok hastalığın tedavisinde maksimum fayda sağlamaktadır.
  • Fiziksel, ruhsal, psikolojik sorunlardan arınmaya karşı oldukça fayda sağlamaktadır. Epilepsi, Stres, romatizma, Yüz felci, inme, Çocuklarda dikkat dağınıklığı, huzursuzluk ve uyku problemlerini gidermede oldukça etkilidir.
  • Baş dönmesi, nefes darlığı, sinüzit gibi hastalıklarda da oldukça olumlu sonuçlar vermektedir.

Hacamat yan etkileri var mı?

Hacamat tedavisinin hiçbir koşulda yan etkisi yoktur. Hacamat tedavisinin hekim kontrolünde yapılması durumunda hiçbir risk taşımaz. Ancak bazı önemli hastalıklarda özellikle de kan sulandırıcı ilaç tedavisi kullanan bireylerin hekime danışmaları gerekmektedir.

Hacamatın İslam dinindeki yeri ve Hacamatın 5000 yıllık tarihi

Hacamat tedavisinin tarihçesi oldukça eski ve asırlara dayanmaktadır. Hacamat 5 bin yıllık geçmişe sahiptir. Eski Mısırda uygulanan bit tedavi metodudur. Hacamat tedavisi Osmanlı döneminde İbn-i Sina, Mısır başhekimi Ahmet El Mardani hacamatı insanlara önermiş ve uygulamışlardır. Hacamat tedavisi bugün tüm Avrupada ve dünyanın çeşitli ülkelerinde uygulanan modern tıp metotlarından birisidir.

Hz. Muhammed (sav) övmüş, ümmetine ısrarla tavsiye etmiştir.

Peygamber Efendimiz (sav); Tedavi olduğunuz şeylerin en hayırlısı hacamattır. Hacamat yapan ve yaptıran ne güzel bir iş yapmıştır. Zira kan yoğunlaşır da adamı hasta eder hatta öldürür. buyurmuştur. Peygamber efendimiz(sav) 'in ömrü boyunca 47- 48 kez hacamat yaptırdığı rivayet edilmektedir.

Güncelleme Tarihi:14/01/2022
Yayınlama Tarihi:14/01/2022
Okunma Sayısı:13411
Soru sor